Een presentatie maken, hoe begin je?

De eerste stap bij elke vorm van communicatie is het nadenken over de boodschap, die jij wil overbrengen op je toehoorder. Wat wil jij dat hij/zij onthoudt uit het gesprek of de presentatie?

Vaak zijn we zo bezig met het product of de dienst in onze presentatie, dat we vergeten welke boodschap voor het publiek het allerbelangrijkste is. Juist omdát je spreker bent, bestaat de valkuil te vervallen in je eigen passie. Je publiek komt echter naar je luisteren, omdat jij autoriteit bent op je vakgebied. Men heeft dan ook een verwachting van de informatie die je deelt. Vaak ligt deze verwachting mijlenver van hetgeen jij allemaal weet en men komt dan ook voor slechts een klein stukje van jouw kennis.

Begin er dus mee om voor jezelf te bedenken wat jij wilt, dat jouw publiek onthoudt. Als zij na jouw presentatie de zaal verlaten en een collega tegenkomen, wat wil jij dan dat zij zeggen over jouw presentatie?

Wij zullen hier geregeld interessante weetjes, artikelen en links delen die gaan over beter presenteren en het efficiënter voorbereiden ervan. Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter en Facebook!